Release av jubileumsvykort

Petri Sångare fyller 10 år, och aldrig någonsin har behovet av att sjunga inför publik varit större hos oss. Men att vi inte kan konsertera hindrar oss inte från att fira, och därför bjuder vi in er till firandet genom ett jubileumsvykort!

I vykortet kommer vi göra ett uruppförande av Mark Kilstoftes stycke “Enfold us”, med text av Leslie Bassett. Körens relation med den amerikanske tonsättaren började under S:t Petri Kördagar i februari 2013, då han kom resande från USA bara för att få höra sina fyra tonsättningar till texter av Gerard Manley Hopkins för första gången någonsin framföras konsertant som en helhet. Tonsättaren och kören har samarbetat även senare, och denna gång framför vi alltså hans musik i videoformat!

Klockan 15.00 den 3/10 blir det premiär. Vi vill sjunga för er live, och känna samvaron i musiken tillsammans med er, snart igen. Omslut oss Väck oss, gör oss mottagliga för din skapelses under, Dess behov, dess faror, dess härlighet — Enfold us Maker of our being, source of the cosmos Fold us, restless, within your hands Direct our words to your will, and our deeds to you will Alert us, awaken us, to your miraculous creation, its needs, its dangers, its glories Then lean your Holy Spirit against us, your everlasting presence Your love, your wisdom, your peace Amen.