Bedårande skönsång av Petri Sångare

Västervikstidningen: ”Bedårande skönsång av Petri Sångare”

Den som var på plats i S:ta Gertruds kyrka i går upplevde en fantastisk konsert. Kammarkören Petri sångare bjöd på något verkligt extraordinärt.
Kammarkören som har sin hemvist i Malmö är just nu ute på den turné de kallar Sommardofter. De framför stycken som Ärad vare Gud i höjden av Thomas Weelkes, Luxorias resa av Zdenek Lukás, Sonnet no 76 av Alfred Janson och många fler.
Efter en sådan här kväll är det lätt att argumentera för att det inte finns någon annan konstart som så starkt och omedelbart slår an som a cappella i kyrkrum.
Musiken var sirligt vacker, lätt och andaktsfull. Hur musiken framträder mellan pelarna och studsar i stentaket gör att det är lätt att tro att denna kyrka en gång i tiden byggdes för just detta ändamål: konsert. Men så entydig var naturligtvis inte planen på den tiden. Det är likväl utmärkt att lokalen så utmärkt används för detta syfte i dag.

Rikard Ekholm