Öppet rep hösten 2023

Petri Sångares öppna repetition hösten 2023 går av stapeln torsdagen den 24 augusti – välkommen att anmäla dig om du är nyfiken på hur det skulle vara att sjunga i en högklassig kör vars konsertkalender är fylld av spännande och rolig musik!

Anmäl dig till den öppna repetitionen genom att mejla till sjunga@petrisangare.se och uppge:
*namn
*stämma
*ålder
*några ord om din tidigare sång/musikerfarenhet

Om repetitionen ger mersmak kan du efteråt boka in provsjungning med vår dirigent.

Vi söker främst tenorer och en låg andrabas, men du som tillhör ett annat röstfack är också välkommen att delta i repetitionen, ifall du är intresserad av att provsjunga till vår vikarielista.

Har du inte hört Petri Sångare tidigare, kan du passa på torsdagen den 17 augusti då vi traditionsenligt sjunger i Malmöfestivalen i St Petri klockan 19:00 och 20:30

Välkommen med din anmälan!

Glömskans arkiv

Glömskans arkiv är ett sceniskt körverk om minne, sorg och rasistiskt våld, med Malmö som horisont. Utgångspunkten är en nyskriven diktsvit av poeterna Felicia Mulinari och Athena Farrokhzad i dialog med sociala rörelser. Dikten tonsätts för Petri Sångare av Tebogo Monnakgotla och sätts upp av regissören Saga Gärde, som i samarbete med det konstnärliga teamet skapat en föreställning kring stadens minnen. Sammanlagt ges sju kostnadsfria föreställningar på Malmö Konsthall med premiär den 5 maj.

Glömskans arkiv (malmokonsthall.se)

Glömskans arkiv – akt III – Malmö stad (malmo.se)

Öppet rep

Alla som vill testa på att sjunga med oss i Petri Sångare är välkomna på öppet rep den 12 januari kl 18:30-21:30. Ta chansen att känna på hur det är att sjunga med vår kör och hur våra repetitioner är.

Är du intresserad maila till sjunga@petrisangare.se då kommer du att få all nödvändig info. Vi söker främst tenorer och eventuellt en låg andrabas men självklart är övriga stämmor också välkomna om man vill finnas på vår resurslista eller göra vik/inhopp i stora produktioner.

Maila alltså till sjunga@petrisangare.se

Öppen repetition 1/9 2022

Hej du körsångare som är sugen på att sjunga i PS! Innan du bokar in en provsjungning bjuder vi in till öppen repetition torsdagen den 1 september kl 18:30. Föranmälan görs på sjunga@petrisangare.se

Varmt välkomna!

Vi söker sångare!

Kören söker just nu sångare och då främst tenorer och 2:a basar. Du som söker har stor körvana och är duktig på notläsning.
Eftersom tempot är högt med flera olika repertoarer varje termin krävs det att man jobbar hemma vid sidan av repetitionerna.

Vid intresse, kontakta Karin Oldgren, karin@petrisangare.se

Kosmisk moder

I oktober månad spelade vi in Komisk moder av Jörgen Dafgård. Verket är gjort för en satsning på nyskriven körmusik av Körcentrum Syd Contemprorary Choir.

Kosmisk moder – YouTube

Övriga verk är skrivna av tonsättarna Anna-Lena Laurin, Jörgen Dafgård, Maria Lithell Flyg, Ingunn Ligaarden, Nils-Petter Ankarblom, Astrid Selling och Elisabeth Ekman. Deras nya verk framförs av körerna: Adolf Fredriks Flickkör, Blaustjyng, Hjo folkhögskolas vokalensemble, Lars Erik Larsson-gymnasiets spetskör, Lunds Vokalensemble och Petri Sångare.