Vi söker nya sångare

Kören söker just nu sångare i främst herrstämmorna. Du som söker har stor körvana och är duktig på notläsning.

Eftersom tempot är högt med flera olika repertoarer varje termin krävs det att man jobbar hemma vid sidan av repetitionerna.

Vid intresse, kontakta Åsa Grunning asa@petrisangare.se

Release av jubileumsvykort

Petri Sångare fyller 10 år, och aldrig någonsin har behovet av att sjunga inför publik varit större hos oss. Men att vi inte kan konsertera hindrar oss inte från att fira, och därför bjuder vi in er till firandet genom ett jubileumsvykort!

I vykortet kommer vi göra ett uruppförande av Mark Kilstoftes stycke “Enfold us”, med text av Leslie Bassett. Körens relation med den amerikanske tonsättaren började under S:t Petri Kördagar i februari 2013, då han kom resande från USA bara för att få höra sina fyra tonsättningar till texter av Gerard Manley Hopkins för första gången någonsin framföras konsertant som en helhet. Tonsättaren och kören har samarbetat även senare, och denna gång framför vi alltså hans musik i videoformat!

Klockan 15.00 den 3/10 blir det premiär. Vi vill sjunga för er live, och känna samvaron i musiken tillsammans med er, snart igen. Omslut oss Väck oss, gör oss mottagliga för din skapelses under, Dess behov, dess faror, dess härlighet — Enfold us Maker of our being, source of the cosmos Fold us, restless, within your hands Direct our words to your will, and our deeds to you will Alert us, awaken us, to your miraculous creation, its needs, its dangers, its glories Then lean your Holy Spirit against us, your everlasting presence Your love, your wisdom, your peace Amen.

Lyssna i efterhand

Torsdagen den 19 mars så livesände vi en konsert från St Petri kyrka under till Andrum. Denna går nu att lyssna på i efterhand för alla er som inte hade möjlighet att se och höra den live.

Bach Juloratirum

Här kommer en liten försmak på hur Bachs juloratorium kan låta när vi sjunger det live. Välkomna på konsert den 22 december i St Petri kyrka då vi framför del 4-6.

Körnatt 4 oktober

Läs i Sydsvenskan om kommande körnatten som kommer att äga rum i St Johannes och St Petri den 4 oktober.

https://www.sydsvenskan.se/2019-09-02/26-korer-pa-sex-timmar-malmo-far-sin-forsta-kornatt-i-host

 

European Choir Games 2019 Sweden A Capella

Den 5 augusti i Vasakyrkan i Göteborg var vi inbjudna av European Choir Games att delta i Sweden A Capella. Tillsammans med Vocal Art Ensemble och Ymna gjorde vi en konsert som samtidigt filmades.

På nedan länk kan ni njuta av hela konserten och vårt program börjar 1:28 in i videon.

Sweden A Capella

I augusti hålls European choir games i Göteborg och vi har fått äran att vara en av fyra körer i en acapella konsert som heter Sweden A capella den 5 aug. Konserten hålls i Vasakyrkan i Göteborg kl 19.

Köp biljett till konserten och läs om övriga körer på nedan länk

Sweden A Cappella