Öppen repetition 1/9 2022

Hej du körsångare som är sugen på att sjunga i PS! Innan du bokar in en provsjungning bjuder vi in till öppen repetition torsdagen den 1 september kl 18:30. Föranmälan görs på sjunga@petrisangare.se

Varmt välkomna!

Vi söker sångare!

Kören söker just nu sångare och då främst tenorer och 2:a basar. Du som söker har stor körvana och är duktig på notläsning.
Eftersom tempot är högt med flera olika repertoarer varje termin krävs det att man jobbar hemma vid sidan av repetitionerna.

Vid intresse, kontakta Karin Oldgren, karin@petrisangare.se

Kosmisk moder

I oktober månad spelade vi in Komisk moder av Jörgen Dafgård. Verket är gjort för en satsning på nyskriven körmusik av Körcentrum Syd Contemprorary Choir.

Kosmisk moder – YouTube

Övriga verk är skrivna av tonsättarna Anna-Lena Laurin, Jörgen Dafgård, Maria Lithell Flyg, Ingunn Ligaarden, Nils-Petter Ankarblom, Astrid Selling och Elisabeth Ekman. Deras nya verk framförs av körerna: Adolf Fredriks Flickkör, Blaustjyng, Hjo folkhögskolas vokalensemble, Lars Erik Larsson-gymnasiets spetskör, Lunds Vokalensemble och Petri Sångare.

Karin Oldgren

Nu är det klart att vår nya dirigent och konstnärlig ledare är Karin Oldgren. Vi ser framemot detta med stor glädje och välkomnar Karin i januari som organist i St Petri kyrka.

Vi söker nya sångare

Kören söker just nu sångare i främst herrstämmorna. Du som söker har stor körvana och är duktig på notläsning.

Eftersom tempot är högt med flera olika repertoarer varje termin krävs det att man jobbar hemma vid sidan av repetitionerna.

Vid intresse, kontakta Åsa Grunning asa@petrisangare.se

Release av jubileumsvykort

Petri Sångare fyller 10 år, och aldrig någonsin har behovet av att sjunga inför publik varit större hos oss. Men att vi inte kan konsertera hindrar oss inte från att fira, och därför bjuder vi in er till firandet genom ett jubileumsvykort!

I vykortet kommer vi göra ett uruppförande av Mark Kilstoftes stycke “Enfold us”, med text av Leslie Bassett. Körens relation med den amerikanske tonsättaren började under S:t Petri Kördagar i februari 2013, då han kom resande från USA bara för att få höra sina fyra tonsättningar till texter av Gerard Manley Hopkins för första gången någonsin framföras konsertant som en helhet. Tonsättaren och kören har samarbetat även senare, och denna gång framför vi alltså hans musik i videoformat!

Klockan 15.00 den 3/10 blir det premiär. Vi vill sjunga för er live, och känna samvaron i musiken tillsammans med er, snart igen. Omslut oss Väck oss, gör oss mottagliga för din skapelses under, Dess behov, dess faror, dess härlighet — Enfold us Maker of our being, source of the cosmos Fold us, restless, within your hands Direct our words to your will, and our deeds to you will Alert us, awaken us, to your miraculous creation, its needs, its dangers, its glories Then lean your Holy Spirit against us, your everlasting presence Your love, your wisdom, your peace Amen.

Lyssna i efterhand

Torsdagen den 19 mars så livesände vi en konsert från St Petri kyrka under till Andrum. Denna går nu att lyssna på i efterhand för alla er som inte hade möjlighet att se och höra den live.