Öppen repetition 1/9 2022

Hej du körsångare som är sugen på att sjunga i PS! Innan du bokar in en provsjungning bjuder vi in till öppen repetition torsdagen den 1 september kl 18:30. Föranmälan görs på sjunga@petrisangare.se

Varmt välkomna!

Vi söker sångare!

Kören söker just nu sångare och då främst tenorer och 2:a basar. Du som söker har stor körvana och är duktig på notläsning.
Eftersom tempot är högt med flera olika repertoarer varje termin krävs det att man jobbar hemma vid sidan av repetitionerna.

Vid intresse, kontakta Karin Oldgren, karin@petrisangare.se

Kosmisk moder

I oktober månad spelade vi in Komisk moder av Jörgen Dafgård. Verket är gjort för en satsning på nyskriven körmusik av Körcentrum Syd Contemprorary Choir.

Kosmisk moder – YouTube

Övriga verk är skrivna av tonsättarna Anna-Lena Laurin, Jörgen Dafgård, Maria Lithell Flyg, Ingunn Ligaarden, Nils-Petter Ankarblom, Astrid Selling och Elisabeth Ekman. Deras nya verk framförs av körerna: Adolf Fredriks Flickkör, Blaustjyng, Hjo folkhögskolas vokalensemble, Lars Erik Larsson-gymnasiets spetskör, Lunds Vokalensemble och Petri Sångare.

Karin Oldgren

Nu är det klart att vår nya dirigent och konstnärlig ledare är Karin Oldgren. Vi ser framemot detta med stor glädje och välkomnar Karin i januari som organist i St Petri kyrka.

Vi söker nya sångare

Kören söker just nu sångare i främst herrstämmorna. Du som söker har stor körvana och är duktig på notläsning.

Eftersom tempot är högt med flera olika repertoarer varje termin krävs det att man jobbar hemma vid sidan av repetitionerna.

Vid intresse, kontakta Åsa Grunning asa@petrisangare.se